home nieuws agenda interne competitie jeugd interactief over smb contact
algemeen
interne competitie
agenda
training
begeleiders

SMB OSBO-kampioen JCC-D 2020

maandag 28 september 2020

Op zondag 27 september werd in de Ark van Oost in Nijmegen het OSBO-kampioenschap JCC-D gehouden. De organisatie was in handen van SMB. Vier teams (ASV, Pallas D1, Pallas D2, en SMB) streden voor de kampioenstrofee en om twee tickets voor de landelijke halve finale van het JCC-D.

De dag verliep in een ontspannen sfeer. Het was voor de schakers een zichtbaar genoegen om eindelijk weer eens achter een echt schaakbord plaats te nemen. Uiteindelijk wisten onze spelers van SMB (Josephine Damen, Mathias Freijse, Maarten van Eck, Gijs Verbruggen en Teun Cloosterman) de kampioensbeker te bemachtigen. Ze behaalden, onder de bezielende begeleiding van hun coach Ton Huybregts, 23 overwinningen aan het bord en één strategische aangeboden remise. Tweede werd Pallas D1. De teams van ASV en Pallas D2 werden respectievelijk nummer 3 en 4.

De kampioensbeker en de twee tickets werden door André van Kuijk van de OSBO overhandigd. Max Cloosterman (toeschouwer en jeugdlid bij SMB) reikte de medailles aan alle deelnemende schakers uit.

Op 7 november reizen de teams van SMB en Pallas D1 naar Almelo af voor de landelijke halve finale. SMB wenst hen daarbij veel succes en bedankt alle schakers voor hun sportieve deelname aan het OSBO-kampioenschap in Nijmegen!

Harm Damen


wachtwoord vergeten?