home nieuws agenda interne competitie jeugd interactief over smb contact
nieuwsoverzicht 2023
nieuwsoverzicht 2022
nieuwsoverzicht 2021
nieuwsoverzicht 2020
nieuwsoverzicht 2019
nieuwsoverzicht 2018
nieuwsoverzicht 2017
nieuwsoverzicht 2016
nieuwsoverzicht 2015
nieuwsoverzicht 2014
nieuwsoverzicht 2013
nieuwsoverzicht 2012
nieuwsoverzicht 2011
nieuwsoverzicht 2010
nieuwsoverzicht 2009
nieuwsoverzicht 2008
nieuwsoverzicht 2007
nieuwsoverzicht 2006
nieuwsoverzicht 2005
nieuwsoverzicht 2004
nieuwsoverzicht 2003
nieuwsoverzicht 2002
nieuwsoverzicht 2001
nieuwsoverzicht 2000

SMB 8 na grote zege alleen op kop

dinsdag 22 november 2005
Door Cas Aubel


Jaap meldde zich volgens afspraak bij mij, en daar reed Gerard Eickmans op de afgesproken tijd voor. Waar is Gerard van Pelt? Helemaal vergeten! Vorige keer schreef ik: wie kan Gerard van Pelt iets weigeren? Nu voeg ik daar aan toe: wie kan Gerard van Pelt vergeten? Gerard Eickmans dus. Ook de goede Homerus laat wel eens een steekje vallen! IJlings naar de Röntgenstraat gereden, maar daar was de vogel net gevlogen. In Arnhem trof het hele team elkaar juist op tijd voor de thuiswedstrijd tegen Sleutelzet in Het Dorp.

Paul, teamleider, had een kleine taktische verschuiving aangebracht in de opstelling aan de borden 4 t/m 6. Gerard van Pelt scoorde het eerste punt, en reed omstreeks tien uur terug naar Nijmegen om te zien of hij op de clubavond in Groenewoud nog van dienst kon zijn. De eerste verrassing kwam van Hugo. Die stond er helemaal niet zo best voor, maar kwam desondanks op een gegeven moment melden dat hij had gewonnen: 2 – 0. Inmiddels stond ik een toren en twee stukken voor, maar omdat mijn tegenstander daarin geen aanleiding zag op te geven (hij stelde zelfs op een gegeven moment remise voor), had ik besloten rustig de tijd te nemen hem mat te zetten. Dat kostte meer zetten dan ik had gedacht, maar ik mocht uiteindelijk 3 – 0 melden. Het was een aardig mat, waarbij de tegenstander mocht kiezen of hij door mijn paard of door mijn dame wilde worden mat gezet. Hij koos het paard. Aan de tafel van Gerard (de oplettende lezer begrijpt dat ik alleen maar Eickmans kan bedoelen) ontstond op een gegeven moment groot rumoer. Zijn tegenstandster bood remise aan met nog, als ik mij niet vergis, een minuut of twaalf op de klok terwijl Gerard nog drie keer zoveel tijd had. Gerard vond in de stelling geen aanleiding erop in te gaan. Hij zag goede winstkansen. Toen hij weigerde, kwam een niet-speler (de externe competitieleider van Sleutelzet) naar hem toe om voor aanvaarding van het remiseaanbod te pleiten op gronden van menselijkheid. De tegenstandster zou inmiddels oververmoeid zijn en bij doorspelen zeker verliezen! Gerard bezweek uiteindelijk onder de morele pressie: 3½ - ½. Jaap en Paul maakten daarna de match ieder op fraaie wijze af: Jaap met damewinst en Paul met een matcombinatie.

Inmiddels is gebleken dat SMB 8 in haar groep het enige team is met 4 punten en dus aan kop gaat. Geniet ervan zolang het kan!

wachtwoord vergeten?