Nederlands Jeugdkampioenschap E-teams 2018

door Henny Goverde, woensdag 6 juni 2018

Op Zaterdag 26 mei werd te Naaldwijk het Nederlands kampioenschap voor de E-teams (t/m 10 jaar) gespeeld.

Liefst 40 teams waren hiervoor geplaatst. Ook het E-team van SMB had zich hiervoor gekwalificeerd via de 1e plaats in het OSBO kampioenschap (maar dat weet U nog wel). Het team bestond uit: Josephine, Mathias, Maarten en Cecilia met als teamcaptain Bram Rijkschroeff.

In de 1e Ronde werd de Domtoren E2 met 4-0 verpletterd. Ook in de 2e Ronde werd winst behaald. Met 3-1 moest Terneuzen E1 het onderspit delven. In ronde 3 was het Eindhovense ESV E1 te sterk voor onze jeugd en werd met 3-1 verloren. In de 4e ronde kwamen ze weer sterk terug middels een 3-1 zege op het Haagse SHTV E1. En met 6 matchpunten en 11 bordpunten was dit een goed begin. Ook R 5 verliep succesvol: een 3-1 zege op VAS E1 (de oudste club van Nederland). In de 6e R werd gelijkgespeeld tegen Almere E1. Nu de laatste Ronde! Het zou nog kunnen dat een bijzondere ereplaats verworven kon worden. Het mocht niet zo zijn: tegen de latere kampioen Magnus E1 was geen kruid gewassen en werd met 4-0 verloren.

Zo eindigde SMB E1 op een gedeelde 6e plaats. Met een iets betere loting was de 3e plaats binnen geweest. De nrs 5, 6 en 7 speelden niet tegen de nrs 1 (Magnus E1) en 2 (ESV E1). En ook de nr 3 (Voorburg E1) wist de kampioen te ontwijken.

Ook nog met mooie individuele resultaten. Zo wisten Maarten en Josephine liefst 5 partijen te winnen en Cecilia 4. En Mathias die al die sterke tegenstanders op zijn bord geschoven kreeg behaalde zelfs nog 2 punten.
Kortom een prachtig gespeeld toernooi van onze E-tjes. Dat smaakt naar meer!


Henny Goverde