SMB 1 uitgeschakeld voor KNSB-beker

door Hans van Leeuwen, woensdag 21 november 2018

SMB 1 is er gisteren, 20 november, niet in geslaagd de 3e ronde van de KNSB-bekercompetitie te bereiken. Na de gewone partijen stond het 2-2, maar de Arnhemmers bleken de betere snelschakers: 1-3.

Opvallend was het resultaat van Thomas Manschot aan bord 4, die goed standhield tegen een bijna 400 punten hoger gerate tegenstander en naar eigen zeggen zelfs kansen had laten liggen. Ruben aan bord 3 was op weg naar winst maar moest na een blunder genoegen nemen met remise. Ilya bleek in een zeer tactische slotfase net wat handiger dan zijn tegenstander.

Tijdens de snelschaakfase deed zich een jammerlijk incident voor. Toen de partijen al een paar minuten bezig waren, ontdekte wedstrijdleider van dienst, de heer Van Leeuwen, tot zijn ontzetting dat hij de klokken verkeerd had ingesteld (geen 2 seconde bijtelling per zet). Goede raad was duur. Onder enig begrijpelijk gemor en na telefonische raadpleging van Geurt Gijsen werd besloten de snelschaakpartijen over te spelen met de juiste klokinstelling.

Hieronder 3 filmpjes.


Hans van Leeuwen