Den Bosch 2 iets te sterk voor SMB 1

door Hans van Leeuwen, donderdag 29 november 2018De ambities van SMB 1 zijn weer wat getemperd na het verlies afgelopen zaterdag tegen medekoploper HCM Den Bosch 2. Het kon voor deze wedstrijd geen beroep doen op Paul en Ruben, maar vond in Jelle en Maarten twee invallers die zich goed van hun taak kweten.

HCM Den Bosch 2, vorig jaar gedegradeerd uit de 2e klasse, kon wel al zijn basisspelers opstellen, wat tot een ratingoverwicht leidde van gemiddeld ruim 100 punten per bord. De wedstrijd werd overigens wegens omstandigheden gespeeld in Schijndel in plaats van Den Bosch. Op de locatie en organisatie viel niets aan te merken, al werd het in de loop van de dag wel wat benauwd in het zaaltje, waar ook Den Bosch 1 (Meesterklasse) speelde.Over het wedstrijdverloop kan ik weinig melden. Ik had het veel te druk met mijn eigen partij, die de verkeerde kant op dreigde te gaan. Met nog 4 partijen die bezig waren, stonden we 1 punt achter. Plotseling vonden mijn stukken na een paardruil veel betere velden, waardoor ik zo opgelucht was dat ik misschien iets te snel remise nam. Zo gaat dat soms. Even later verloor Bram en won Jaap. Als laatste was Jacques bezig in een lopereindspel met enkele pionnen minder: 5-3.

Verslagje van de tegenstander is hier te vinden.

Op 15 december is de 5e ronde alweer, de laatste ronde vóór de winterstop, thuis tegen ASV 3. Over die wedstrijd hoop ik weer een ouderwets uitgebreid verslag te kunnen schrijven, met enkele opgaven natuurlijk, zodat de ambitieuze clubschaker de kerstdagen niet in ledigheid hoeft door te brengen.

Hans van Leeuwen