Henny fietst, Kapuonja vist

maandag 12 mei 2008
Henny Goverde (65) is bezig met een lange fietstocht. Op 3 mei is hij naar Palermo op het eiland Sicilië gevlogen en dan komt hij terug fietsen, 3023 kilometer (minstens). Onderweg de Alpen over, 2036 meter via de Bielerhöhe of 1793 via de Arlbergpasz. Hij heeft er zelfs Italiaans voor geleerd.

Maar wat wil nou het toeval? Vrienden in Nairobi, Kenia willen graag hun geboortedorp Kapuonja in de buurt van het Victoriameer helpen met de aanleg van kweekvijvers voor Tilapia en Catfish, maar daar is geld voor nodig. De link met Henny's fietstocht was gauw gelegd: een sponsoractie. Daar zat Henny eigenlijk niet op te wachten. Maar hij kent Norbert en Mary Odero ook al zo'n 40 jaar en wil hen (en via hen een heel dorp!) ook graag helpen met het bedrag waar ze naar streven. Maar liever niet helemaal uit eigen zak. Dus hij ging akkoord met de sponsoractie. Die is inmiddels goedgekeurd door Wilde Ganzen en NCDO. Het streefbedrag is 4.450 euro, na de bijdrage van Wilde Ganzen en NCDO 10.950.

Helpt u om 4,500 euro bijeen te brengen? Maak dan uw gift over aan Wilde Ganzen, Hilversum, giro 40.000 onder vermelding van "Henny fietst - Kapuonja vist". Berichtjes die Henny stuurt via internet of via zijn nieuwe mobieltje worden geplaatst op www.hennygoverde.waarbenjij.nu.